ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ

 

Ανεστραμμενη Μονωση Ταρατσας
Μια από τις 3 βασικές και γενικά αποδεκτές μεθόδους για μόνωση ταράτσας, είναι η Ανεστραμμένη Μόνωση Ταράτσας. Σε αυτή την περίπτωση η θερμομόνωση εφαρμόζεται πάνω από την στεγανοποίηση και συνεπώς αποτελεί την πρώτη επιλογή για κτίρια, στα οποία έχει ήδη πραγματοποιηθεί υγρομόνωση. Αν βέβαια δεν είστε σίγουροι για το ποια λύση σας ταιριάζει, μπορείτε να δείτε και τις άλλες δυο μεθόδους (Συμβατική Μόνωση Ταράτσας και Ελαφριά Μόνωση Ταράτσας) ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

Χαρακτηριστικά Ανεστραμμένης Μόνωσης Ταράτσας
Πλήρη Βατότητα Ταράτσας
Μέσο Κόστος εργασίας (κατά προσέγγιση): 12€/m² + κόστος υλικών
Μέσο βάρος μόνωσης: 200kg/m²

 

Στην ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας συνήθως η τελική επίστρωση είναι πλακάκι, κάτι που παρέχει πλήρη βατότητα στην ταράτσα σας, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της μεθόδου αυτής. Αυτό βέβαια έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους της μόνωσης, το οποίο φτάνει περίπου στα 200kg/m², ένα βάρος που ίσως είναι απαγορευτικό για ταράτσες κτηρίων αρκετά παλιάς κατασκευής (πριν το 1975). Από την εμπειρία μας έχουμε διαπιστώσει πως το κόστος εργατικών για την εφαρμογή της ανεστραμμένης μόνωσης ταράτσας, κυμαίνεται γύρω στα 12€/m² για πληρωμές μετρητοίς, εφόσον δεν υπάρχουν εξεζητημένες ή έκτακτες εργασίες. Το κόστος αυτό βέβαια δεν είναι σε καμία περίπτωση δεσμευτικό.

Αν πιστεύετε ότι η ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας είναι η μέθοδος που ταιριάζει για τη μόνωση της δική σας ταράτσας, δεν έχετε παρά να αναρτήσετε απολύτως ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας, πατώντας στο παρακάτω κουμπί. Απλά συμπληρώνετε κάποιες έτοιμες ερωτήσεις σχετικά με τη μόνωση της ταράτσας σας, και μόλις ενεργοποιηθεί η καταχώρησή σας θα αρχίσετε να παίρνετε προσφορές από αξιόπιστα, αξιολογημένα και οικονομικά συνεργεία, όπου και να βρίσκετε ανά την Ελλάδα.


Καταχωρηση Μονωσης Ταρατσας


Διαφορετικά καλό είναι να συνεχίσετε να διαβάζετε το κείμενο, όπου θα δείτε τα βασικά χαρακτηριστικά της ανεστραμμένης μόνωσης ταράτσας, τα στάδια εφαρμογής της, καθώς και τα θετικά και τα αρνητικά της μόνωσης της ταράτσας με την ανεστραμμένη μέθοδο.
 

Ανεστρεαμμενη Μονωση Ταρατσας


Συνοπτικά παρακάτω μπορείτε να δείτε τα στάδια που ακολουθούνται κατά την εφαρμογή της ανεστραμμένης μόνωσης ταράτσας από την πλειοψηφία των συνεργείων. Βεβαίως για περισσότερες λεπτομέρειες ή συμβουλές θα σας βοηθήσουν αρκετά τα εξειδικευμένα συνεργεία μας, ωστόσο ονομαστικά τα βήματα που ακολουθούνται κατά την μονωση της ταρατσας με τη μέθοδο της ανεστραμμένης μόνωσης είναι τα εξής:

 

1) Προετοιμασία της επιφάνειας: 
2) Διάστρωση ελαφρομπετόν:
3) Αποξήλωση σοβά: 
4) Τοπικές επισκευές:
5) Στεγάνωση:
6) Τοποθέτηση θερμομονωτικής στρώσης:
7) Εξασφάλιση βατότητας ταράτσας:

 


Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε αν η λύση της ανεστραμμένης μόνωσης ταράτσας ταιριάζει στη δική σας μόνωση ταράτσας, σας παρουσιάζουμε παρακάτω τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα αυτής της λύσης.

 

Ξεκινώντας λοιπόν από τα πλεονεκτήματα, τα οφέλη της ανεστραμμένης μονωσης ταρατσας είναι τα εξής:

1. Η στρώση της στεγάνωσης είναι απόλυτα προστατευμένη από κάθε τι (πτώση αντικειμένων, περπάτημα ανθρώπων), καθώς βρίσκεται κάτω από τη θερμομονωτική στρώση.
2. Για τον ίδιο λόγο, αποφεύγει όλες τις βλαβερές υπεριώδεις και κάθε άλλο ατμοσφαιρικό επιβαρυντικό παράγοντα, που συντελούν στη γήρανση και υποβάθμισης της στεγάνωσης.
3. Η ύπαρξη της θερμομόνωσης πάνω από τη στεγάνωση, αποτελεί ουσιαστικά ένα είδος απόλυτης προστασίας της στεγανοποίησης από ακραίες θερμοκρασίες και ιδιαίτερα από συνεχείς εναλλαγές στη θερμοκρασία, που επίσης παίζουν καταλυτικό ρόλο στη γήρανση της στεγανωτικής στρώσης.
4. Τέλος με την τοποθέτηση πλακιδίων πάνω από τη μόνωση και με τις κατάλληλες εργασίες, η ταράτσα σας μπορεί να γίνει πλήρως βατή και να χρησιμοποιείται άφοβα για διάφορες δραστηριότητες.


Από την άλλη πλευρά βέβαια, η ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας, όπως και κάθε είδους μόνωση, έχει και μειονεκτήματα. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, τα μειονεκτήματα της ανεστραμμένης μόνωσης ταράτσας είναι τα παρακάτω:


1. Εφόσον υπάρξει κάποιο σφάλμα ή αστοχία στη στρώση της στεγάνωσης, ο έλεγχος και η διόρθωση είναι αρκετά δύσκολη. Για αυτό το λόγο πρέπει το συνεργείο να κάνει προσεκτική δουλειά – και αντίστοιχα και εσείς να επιλέξετε προσεκτικά το συνεργείο – ώστε να γίνει ποιοτική δουλειά. Αν είναι εφικτό μάλιστα, συνίσταται να μπουν δυο στρώσεις στεγάνωσης.
2. Προσοχή πρέπει να δώσετε και στο υλικό της θερμομόνωσης, το βασικό θερμομονωτικό υλικό δηλαδή, καθώς θα πρέπει να έχει αντοχή στην υγρασία, στη θλίψη και στον παγετό.
3. Όσον αφορά τις κλίσεις, το συνεργείο πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικό και να κάνει λεπτομερή και ποιοτική δουλειά.


Συνοψίζοντας λοιπόν, η μόνωση της ταράτσας σας με τη μέθοδο της ανεστραμμένης μόνωσης έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και συνακόλουθα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το αν ταιριάζει στην περίπτωση σας είναι σχετικό και εξαρτάται από τις δικές σας συγκεκριμένες ανάγκες και προδιαγραφές. Αν δεν είστε σίγουρος ότι σας ταιριάζει η Ανεστραμμένη Μόνωση Ταράτσας, μπορείτε να δείτε και τις 2 άλλες μεθόδους (Συμβατική Μόνωση Ταράτσας και Ελαφριά Μόνωση Ταράτσας).

Διαφορετικά αν έχετε καταλήξει ή αν θέλετε να πάρετε συγκεκριμένες προσφορές και να επικοινωνήσετε με συνεργεία, καταχωρήστε το έργο της μόνωσης της ταράτσας σας, πατώντας στο κουμπί παρακάτω.


Καταχωρηση Μονωσης Ταρατσας

Αν βέβαια έχετε οποιαδήποτε απορία ή θέλετε να μας ρωτήσετε κάτι, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 300 9323