ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ

 

Ελαφρια Μονωση ΤαρατσαςΟ τρίτος και πιο σύγχρονος τρόπος για τη μόνωση ταράτσας  είναι αυτός της ελαφριάς μόνωσης, και ενδείκνυται για σπίτια που δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ θερμομόνωση, και ιδιαίτερα μάλιστα για παλιές κατασκευές, οι οποίες δεν αντέχουν μεγάλο βάρος στην ταράτσας τους. Παρακάτω ακολουθεί μια ανάλυση της μεθόδου αυτής, ωστόσο μπορείτε αν θέλετε να ενημερωθείτε και για τις άλλες 2 μεθόδους, τη συμβατική μόνωση ταράτσας και την ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας.

Χαρακτηριστικά Ελαφριάς Μόνωσης Ταράτσας
Περιορισμένη Βατότητα Ταράτσας
Μέσο Κόστος εργασίας (κατά προσέγγιση): 9€/m² + κόστος υλικών
Μέσο βάρος μόνωσης: 9kg/m²


Στην περίπτωση της ελαφριάς μόνωσης, η τελική επίστρωση συνήθως είναι επαλειπτικό, και για αυτό το λόγο η βατότητα της ταράτσας σας θα είναι αρκετά περιορισμένη. Όπως καταλαβαίνετε και από την ονομασία της μεθόδου, το βάρος της είναι αρκετά χαμηλό, καθώς κάθε τετραγωνικό μόνωσης επιβαρύνει την ταράτσα σας με 9 κιλά. Βεβαίως σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιείτε συχνά την ταράτσας, υπάρχει και η δυνατότητα να βάλετε ως τελική επίστρωση δομικές πλάκες, όπως πλάκες πεζοδρομίου, αυξάνοντας βέβαια το βάρος αλλά και το κόστος της ελαφριάς μόνωσης ταράτσας. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι το κόστος για την εργασία κατά την τοποθέτηση της ελαφριάς μόνωσης στην ταράτσας σας, κυμαίνεται περίπου στα 9 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Αν η λύση της ελαφριάς μόνωσης της ταράτσας σας θεωρείτε ότι είναι η βέλτιστη λύση για την δική σας ταράτσα, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναρτήσετε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας, πατώντας στο παρακάτω κουμπί. Απλά συμπληρώνετε κάποιες έτοιμες ερωτήσεις σχετικά με τη μόνωση της ταράτσας σας, και μόλις ενεργοποιηθεί η καταχώρησή σας θα αρχίσετε να παίρνετε προσφορές από αξιόπιστα, αξιολογημένα και οικονομικά συνεργεία, όπου και να βρίσκετε ανά την Ελλάδα.


Καταχωρηση Μονωσης Ταρατσας
Στη συνέχεια ακολουθούν επιγραμματικά τα στάδια για την εφαρμογή της ελαφριάς μόνωσης ταράτσας. Βέβαια κάθε συνεργείο ακολουθεί τις δικές του τεχνικές, και καλό είναι να συμβουλευθείτε και κάποιο συνεργείο για λεπτομέρειες. Ωστόσο τα βασικά βήματα κατά την ελαφριά μόνωση της ταράτσας σας είναι τα ακόλουθα:


Ελαφρια Μονωση Ταρατσας

 

1) Ελέγχουμε αν υπάρχουν ρύσεις
2) Περνάμε 1 χέρι πολυουρεθανικό αστάρι, εφόσον η επιφάνεια είναι σαθρή
3) Περνάμε 2 χέρια επαλειπτικό πολυρεθάνης, προεραιτικά
4) Κολλάμε το μονωτικό υλικό
5) Περνάμε σε όλη την επιφάνεια του μονωτικού υλικόυ την κόλλα τσιμεντοειδούς βάσης με ρητίνες με οδοντωτή σπάτουλα
6) Αφού «δέσει» η κόλλα, περνάμε 2 χέρια επαλειπτικό πολυρεθάνης PU ή σιλανικών ρητινών ST

 

 

Τα θετικά της εφαρμογής της ελαφριάς μόνωσης ταράτσας είναι κατά βάση τα ακόλουθα:

1. Το βάρος της ελαφριάς μόνωσης ταράτσας είναι αρκετά χαμηλό, και μάλιστα πιο συγκεκριμένα κυμαίνεται περίπου στα 9kg ανά τετραγωνικό
2. Το πάχος του κονιάματος είναι μικρότερο συγκριτικά με την τσιμεντοκονία.
3. Το κόστος της ελαφριάς μόνωσης ταράτσας, τόσο για τα υλικά όσο και για την εργασία, είναι αρκετά μικρότερο σε σχέση με τις άλλες δυο μεθόδους.
4. Εφαρμόζονται δυο στρώσεις στεγανοποίησης, μια κάτω από την θερμομόνωση και μια από πάνω, που χρησιμοποιείται και ως τελική στρώση. Το μεγάλο πλεονέκτημα βέβαια είναι πως η κάτω στρώση, που προστατεύεται από την θερμομόνωση, έχει πολλαπλάσιο χρόνο ζωής σε σχέση με μια εκτεθειμένη στεγανωτική στρώση.


Συνοψίζοντας, η λύση της ελαφριάς μόνωσης ταράτσας είναι η καλύτερη επιλογή για παλιά κτήρια που δεν έχουν μόνωση και δεν αντέχουν μεγάλο βάρος, λόγος της παλαιότητας του κτηρίου. Όσον αφορά το κόστος είναι σίγουρα η φθηνότερη λύση, αλλά δεν παρέχει βατότητα στην ταράτσα σας, οπότε πρέπει να την επιλέξετε αν σκοπεύετε να μην κάνετε μεγάλη χρήση στην ταράτσα σας.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια καλό είναι να ρίξετε μια ματιά και στις 2 άλλες μεθόδους για μονώσεις ταρατσών, την Ανεστραμμένη Μόνωση Ταρατσας και την Συμβατική Μόνωση Ταράτσας.

Διαφορετικά αν έχετε καταλήξει ή αν θέλετε να πάρετε συγκεκριμένες προσφορές και να επικοινωνήσετε με συνεργεία, καταχωρήστε το έργο της μόνωσης της ταράτσας σας, πατώντας στο κουμπί παρακάτω.


Καταχωρηση Μονωσης Ταρατσας

Αν βέβαια έχετε οποιαδήποτε απορία ή θέλετε να μας ρωτήσετε κάτι, μη διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 300 9323