ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ

 

Συμβατικη Μονωση ΤαρατσαςΆλλος ένας από τους βασικούς τρόπους για μόνωση ταράτσας είναι η μέθοδος της συμβατικής μονωσης ταρατσας. Πρόκειται για την πλέον παραδοσιακή μέθοδο, με τη διαδικασία εφαρμογής της να είναι η αντίστροφη της ανεστραμμένης, μιας και εδώ η θερμομονωτική στρώση μπαίνει κάτω από τη στεγανοποίηση και όχι πάνω από αυτή. Στην περίπτωση που δεν έχετε καταλήξει για το ποια μέθοδος ταιριάζει καλύτερα για τη μόνωση της δικής σας ταράτσας, καλό είναι να ρίξετε μια ματιά και στους άλλους δυο τρόπους για μονωσεις ταρατσών, την Ανεστραμμένη Μόνωση Ταράτσας και την Ελαφριά Μόνωση Ταράτσας. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε βέβαια και να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

Χαρακτηριστικά Συμβατικής Μόνωσης Ταράτσας
Ήπια Βατότητα Ταράτσας
Μέσο Κόστος εργασίας (κατά προσέγγιση): 12€/m² + κόστος υλικών
Μέσο βάρος μόνωσης: 50kg/m²

Στην περίπτωση της συμβατικής μόνωσης ταράτσας, ακριβώς επειδή η θερμομόνωση προηγείται της στεγάνωσης και ουσιαστικά προστατεύεται από αυτή, καταφέρνουμε να αποτρέψουμε την εισροή νερού κάτω από τη θερμομονωτική στρώση. Σημαντικό χαρακτηριστικό επίσης της συμβατικής μόνωσης ταράτσας, που το βάρος της ανά τετραγωνικό φτάνει περίπου τα 50 κιλά, είναι πως εξασφαλίζει ήπια βατότητα στην ταράτσας σας. Έτσι μπορείτε να πατάτε και να κάνετε κάποιες βασικές εργασίες άφοβα σε αυτές, καλό είναι όμως να αποφεύγετε την εφαρμογή σημειακών φορτίων, γιατί μπορείτε να τραυματίσουν τη μόνωση της ταράτσας σας. Η εμπειρία μας από προηγούμενες προσφορές συνεργείων μας έχει δείξει πως ένα μέσο κόστος για την εργασία εφαρμογής της συμβατικής μόνωσης ταράτσας κυμαίνεται περίπου στα 12€/m².

Αν νομίζετε ότι η συμβατική μόνωση ταράτσας είναι ο τρόπος μόνωσης που ταιριάζει στην δική σας ταράτσα, δεν έχετε παρά να αναρτήσετε απολύτως ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας, πατώντας στο παρακάτω κουμπί. Απλά συμπληρώνετε κάποιες έτοιμες ερωτήσεις σχετικά με τη μόνωση της ταράτσας σας, και μόλις ενεργοποιηθεί η καταχώρησή σας θα αρχίσετε να παίρνετε προσφορές από αξιόπιστα, αξιολογημένα και οικονομικά συνεργεία, όπου και να βρίσκετε ανά την Ελλάδα.


Καταχωρηση Μονωσης Ταρατσας

Διαφορετικά καλό είναι να συνεχίσετε να διαβάζετε το κείμενο, όπου θα δείτε τα βασικά χαρακτηριστικά της συμβατικής μόνωσης ταράτσας, τα στάδια εφαρμογής της, καθώς και τα θετικά και τα αρνητικά της μόνωσης της ταράτσας με τη συμβατική μέθοδο.

Εφόσον ενδιαφέρεστε για τη διαδικασία και τα στάδια εφαρμογής της συμβατικής μόνωσης ταράτσας, εν συντομία μπορείτε να τα δείτε παρακάτω, όπως εφαρμόζονται από την πλειονότητα των συνεργείων. Βεβαίως καλό είναι να συμβουλευτείτε και κάποιο συνεργείο αφότου κάνετε την καταχώρησή σας, ώστε να λάβετε πιο εξειδικευμένες τεχνικές λεπτομέρειες. Ονομαστικά λοιπόν τα βήματα που ακολουθούνται συνήθως κατά την μονωση της ταρατσας με τη μέθοδο της συμβατικής μόνωσης είναι τα εξής:

Συμβατικη Μονωση Ταρατσας

 

1) Προετοιμασία της επιφάνειας
2) Δημιουργία φράγματος υδρατμών
3) Τοποθέτηση θερμομονωτικής στρώσης
4) Διάστρωση ελαφρομπετόν
5) Αποξήλωση σοβά
6) Τοπικές επισκευές
7) Στεγάνωση
8) Εξασφάλιση βατότητας ταράτσας


Βέβαια η μέθοδος της συμβατικής μόνωσης ταράτσας, όπως και οι άλλοι τρόποι, έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Άλλωστε είναι γνωστό πως δεν υπάρχει μια σωστή ή λανθασμένη μέθοδος για να μονώσετε την ταράτσας σας, αλλά πρέπει κατά περίπτωση να ελέγχεται ποιος τρόπος είναι ο καταλληλότερος για την περίπτωσή σας.

 

 

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, τα βασικά πλεονεκτήματα της συμβατικής μεθόδου κατά την μόνωση της ταράτσας σας, είναι τα παρακάτω:

1. Επειδή η στεγανοποίηση βρίσκεται πάνω από τη θερμομονωτική στρώση, και κατά έναν τρόπο την προστατεύει, αποτρέπεται η ροή βρόχινου νερού κάτω από τις θερμομονωτικές πλάκες. Έτσι κατ’ επέκταση αποφεύγεται και η μεταφορά των χαμηλών θερμοκρασιών στην πλάκα εν συνεχεία μέσα στο σπίτι, για αυτό τελικά ίσως χρειαστείτε και μικρότερο πάχος θερμομονωτικού υλικού κατά τη μόνωση της ταράτσας σας.
2. Η στρώση της στεγανοποίησης, πως όπως προαναφέραμε βρίσκεται πάνω από τη θερμομονωτική στρώση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τελική επιφάνεια, χωρίς να τοποθετήσετε κάτι πάνω από αυτή. Σε περίπτωση βέβαια που επιθυμείτε να εξασφαλίσετε βατότητα στην ταράτσας σας, συνιστάται η τοποθέτηση τσιμεντοκονίας και η επίστρωση πλακιδίων.
3. Αντιθέτως με την ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας, σε περίπτωση που υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα ή αστοχία στην στεγανωτική στρώση, ο έλεγχος και η διόρθωση της στεγάνωσης είναι μια αρκετά εύκολη διαδικασία, καθώς η στεγάνωση αποτελεί και την τελική επιφάνεια, χωρίς να υπάρχει κάτι πάνω από αυτή.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, και η συμβατική μόνωση ταράτσας έχει και αυτή τα μειονεκτήματα σας, που εστιάζονται στα εξής:

1. Η μέθοδος της συμβατικής μόνωσης ταράτσας έχει την ιδιαιτερότητα ότι μπορεί να εφαρμοστεί μόνο ταράτσες με απολύτως επίπεδες ή μικρή κλίση, και όχι σε πιο ακραίες περιπτώσεις.
2. Όπως προαναφέραμε, η στεγανοποίηση συνήθως αποτελεί και την τελική επιφάνεια της ταράτσας σας, μιας και βρίσκεται πάνω και από την θερμομονωτική στρώση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η στεγανωτική στρώση να βρίσκεται περισσότερο εκτεθειμένη σε θερμικές μεταβολές και θερμικά σοκ και κατά συνέπεια να γερνάει πιο γρήγορα.

 

Ολοκληρώνοντας λοιπόν παρουσίαση της συμβατικής μόνωσης ταράτσας, πρέπει να γνωρίζετε πως τα βασικά χαρακτηριστικά της είναι το μεσαίο βάρος που προσδίδει στην ταράτσα, και η συνακόλουθη ήπια βατότητα που παρέχει σε εσάς. Όπως και οι άλλοι τρόποι για τη μόνωση της ταράτσας σας, έτσι και αυτή έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Καλό είναι λοιπόν εφόσον δεν είστε σίγουρος, να ζητήσετε και τη συμβουλή από κάποιο συνεργείο, ώστε να βεβαιωθείτε για τη σωστή μόνωση που ταιριάζει στην ταράτσας σας. Επίσης βέβαια καλό είναι να ρίξετε μια ματιά και στις 2 άλλες μεθόδους για μονώσεις ταρατσών, την Ανεστραμμένη Μόνωση Ταρατσας και την Ελαφριά Μόνωση Ταράτσας.

Διαφορετικά αν έχετε καταλήξει ή αν θέλετε να πάρετε συγκεκριμένες προσφορές και να επικοινωνήσετε με συνεργεία, καταχωρήστε το έργο της μόνωσης της ταράτσας σας, πατώντας στο κουμπί παρακάτω.


Καταχωρηση Μονωσης Ταρατσας

Αν βέβαια έχετε οποιαδήποτε απορία ή θέλετε να μας ρωτήσετε κάτι, μη διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 300 9323